Zwarte RVS bouten en moeren

Belangrijk: zwart RVS is alleen verkrijgbaar in grotere hoeveelheden. Het zwart maken op zich kost ongeveer € 250,- per keer. Enkele bouten of moeren zwart maken is daardoor economisch niet baalbaar.

Roestvaststalen (rvs) bevestigingsmateriaal wordt veel gebruikt vanwege zijn uitstekende corrosiebestendigheid en duurzaamheid. Traditioneel heeft rvs een karakteristieke zilvergrijze kleur, maar soms is er behoefte aan een andere esthetische uitstraling. Een methode die vaak wordt gebruikt om rvs bevestigingsmateriaal een unieke uitstraling te geven, is chemisch zwarten. Dit proces houdt in dat het oppervlak van het rvs wordt behandeld om een diepe, zwarte afwerking te verkrijgen, terwijl de functionele eigenschappen van het materiaal behouden blijven.

Behoud van passing en corrosiebestendigheid:
Een belangrijk voordeel van het chemisch zwarten van rvs bevestigingsmateriaal is dat de passing van bouten en moeren niet wordt beïnvloed. Het zwartenproces heeft geen significante invloed op de afmetingen van de onderdelen, waardoor ze nog steeds perfect op elkaar aansluiten. Dit maakt het zwarten van rvs een aantrekkelijke optie voor situaties waarin nauwkeurige montage en demontage van essentieel belang zijn.

Bovendien blijft de corrosiebestendigheid van het rvs materiaal behouden na het zwarten. Roestvrij staal staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen corrosie, en dit wordt niet aangetast door het zwartenproces. Het oppervlak van het rvs wordt behandeld met een chemische oplossing die een beschermende laag vormt, waardoor het rvs zijn duurzaamheid behoudt, zelfs na het zwarten.

Esthetische waarde: Een van de belangrijkste redenen waarom het chemisch zwarten van rvs bevestigingsmateriaal wordt toegepast, is de esthetische waarde die het toevoegt. Zwart rvs kan een eigentijdse en elegante uitstraling geven aan verschillende toepassingen, variërend van architectonische projecten tot interieurdesign en meubelconstructies. De diepe zwarte afwerking kan een opvallend contrast creëren met andere materialen en oppervlakken, waardoor een visueel aantrekkelijk effect ontstaat.

Toepassingen: Het chemisch zwarten van rvs bevestigingsmateriaal wordt veel gebruikt in diverse sectoren en toepassingen. Het wordt vaak toegepast in de bouw- en interieurindustrie, waar zwarte bevestigingsmaterialen een trendy en modern accent kunnen toevoegen aan architectonische elementen, trappen, balustrades, meubels en verlichtingsarmaturen. Daarnaast wordt het zwarten van rvs ook gewaardeerd in de fietsindustrie.

Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.
info@316L.nl

316L.NL is gespecialiseerd in RVS bevestigingsmaterialen en RVS-producten voor jachtbouw en architectuur